onsdag den 24. august 2011

Trukket svin?? :)

Blandt mændene på mit arbejde er pulled pork lige nu et stort hit. Men som vanlig når det er mænd der ikke laver mad til hverdag, så det er den vildt omstændige udgave, der tager flere døgn etc. Den smager sikkert vildt godt - men mindre kan også gøre det i en travl hverdag.

Dog bør det planlægges lidt før man ønsker at spise kødet da det for det første skal marineres natten over og for det andet - i min version i hvertfald - skal langtidssteges i en stegeso.

"Hverdags"udgaven af pulled pork - ingen brug af grill da vi desværre bor i lejlighed hvor man ikke må grille på altanen - smager altså også godt og det er nemt at lave. Har du lyst til at lave en version på grill så tjek opskriften fra price http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Programmer/Program29.htm - det er denne opskrift der har fået den indre kok frem i mændene på mit arbejde.

Her er mit bud på hvordan det kan laves (det er stykket sammen med inspiration fra en masse forskellige opskrifter fra nettet):

1 stor nakkefilet (ca. 1,5 kg)
2 ds. tomatpure
2 spsk. brun farin
3-4 spsk. soya
1-2 spsk. st. ingefær
chilli
hvidløg
(røget) paprika

Alle ingredienserne til marinaden røres sammen og smages til indtil du har en marinade der smager godt og af barbecue.

Kødet kommes en pose og marinaden hældes ved og masseres ind i kødet. Kødet marinerer i køleskabet natten over.

Næste morgen gøres stegesoen klar - husk at lægge den i blød. Kødet kommes i stegesoen med al marinaden, stegesoen kommes i en kold ovn. Ovnen sættes til 100 grader og kødet kan sagtens klare 6-8 timer ved denne temperatur - eller længere. Tag gerne låget af den sidste halve time og skru op for temperaturen, så marinaden og kødet får lidt stegeskorpe .
Hæld IKKE ekstra væske ved. Der trækkes vand ud af dels kød og dels marinaden og det giver en rigtig lækker sovs.

Når kødet er færdigt skæres det ud /trækkes fra hinanden ved en gaffel. Det kan enten serveres i en bolle som en burger med hjemmelavet coleslaw og bådkartofler til - eller med dit yndlingstilbehør til øvrig barbecue-mad.

Tit forfalder vi til at servere det med en mexikansk rissalat og hvidløgsbrød til. MUMS og det passer som regel til folk i alle aldre. En kold god øl smager godt til men det er svært at finde en vin, der matcher det søde og krydrede.

HUSK at væsken der er trukket ud i stegesoen er en rigtig god sovs. Den kan jævnes hvis man ønsker men vi hælder den blot over kødet som den er.
Det næste jeg skal prøve er pulled beef som jeg har set en opskrift på her

http://klidmoster.blogspot.com/2011/01/pulled-beef-af-oksetykkam-i-romertopf.html

Det lyder nemlig også rigtigt godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar