lørdag den 15. oktober 2011

Mit første forsøg på hjemmelavede forårsruller

Jeg lavede forårsruller i sidste weekend. Der var nemlig en pakke forårsrulledej med i en vegetarkasse fra aarstiderne som vi fik for nylig. Vi havde dog ikke tid til at rullerne på det tidspunkt så dejen blev frosset og fyldet gjort klart og frosset ned. Så var der nem aftensmad til en dag hvor man havde lyst til lækker mad men ikke det store overskud.

Fyldet bestod af gulerødder i julienne (både lilla, gule, orange og hvide rødder!) pastinakker i julienne, og groftstrimlet grønkål der var vendt på wokken med karry, chilli og hvidløg samt soya.

Rullerne blev rullet efter anvisningen - det gik OK med de første selvom de var mere kuvertformede end egentlige ruller men til sidst gik det faktisk rigtigt godt.

Det sværeste var faktisk at få olien til den rigtige temperatur. Er olien for kold suger rullerne for meget olie inden de bliver stegt og er den for varm bliver det selvfølgelig brændt. Men de blev faktisk rigtigt gode.

Som tilbehør blev der lavet en rissalat af ris, tørret mango, ristet kokos, grønne bønner, lidt tomat, optøede rejer og en dressing af soya, citron og hvidløb. Det var rigtigt lækkert.

Der var rester af forårsrullerne til dagen efter hvor de blev serveret sammen med en grøntsagswok af de grøntsager jeg lige havde som skulle bruges - porrer og blomkål. De blev vokket sammen med lidt chilli, hvidløg og karry.

Billedet nedenfor er derfor fra dagen hvor vi fik resterne samt af den rissalat som blev serveret til rullerne da vi fik det første dag. Rullen ser lidt mørk ud fordi det var fuldkornsdej ... Jeg skal helt klart eksperimentere med at lave forårsrullerne igen. Så svært var det heller ikke


Ingen kommentarer:

Send en kommentar